Bibelns dag – en dag fylld av tacksamhet

Bibelns dag – en dag fylld av tacksamhet

Bibelns dag som infaller på söndag 22 januari initierades av Svenska Bibelsällskapet för att påminna om vårt uppdrag att hjälpa människor att nås av Bibeln. Men också hjälpa oss att nå in i Bibeln och dess revolutionerande innebörd. Det är en dag av tacksamhet.

Tänk om du inte hade fått tillgång till Bibeln på ditt eget språk, eller om du inte fått läsa det i en översättning som du kan ta till dig. Hur hade det påverkat dig? Bibelns dag handlar om att ge fler chansen att upptäcka Bibeln och dess transformerande budskap.

För Bibelsällskapet handlar inriktningen mycket om att göra Guds ord tillgängligt på olika språk. För Svenska Folkbibelns del gäller det förstås specifikt det svenska språket. Vi vill med olika utgåvor underlätta för nya och gamla läsare att ta emot det livgivande Ordet.

Många goda initiativ har tagits för att göra Ordet känt, älskat och tillgängligt. Vi uppmuntrar alla församlingars kreativa idéer för att lyfta Bibeln denna dag. .

Bibelns dag är också ett tillfälle att tacka Herren för Bibeln! Dels att vi har fått den och dels att vi här – till skillnad från många andra länder – har frihet att läsa, dela och sprida Ordet. Visst är det något att med hjärtat glädjas och tacka för!

Kanske du själv också vill ha, eller ge någon annan, en uppmuntran att komma igång med bibelläsningen på det nya året?